עוגיות בטעם קפה במילוי ממרח חלווה ואגוזים

עוגיות קפה חלווה אגוזים

עוגיות בטעם קפה במילוי ממרח חלווה ואגוזים, דקות  ועדינות, שאותן חותכים דווקא לפני האפייה. 

מדובר בעצם בסוג של עוגיות מגולגלות (כמו אלו המוכרות עם התמרים), הבצק עשיר יותר ובשל צבע המלית כמעט ולא רואים את הגלגול.

שילוב הטעמים של הקפה עם ממרח החלווה יוצר עוגיות נהדרות וטעימות,  מה גם שקשה לעמוד בפני הריחות המדהימים גם כשהעוגיות קרות. 


החומרים הנדרשים להכנת עוגיות קפה חלווה

200 גרם חמאה רכה

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מים

1 ביצה

3 כוסות קמח

1 כף אבקת נס קפה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

 

למילוי :  מממרח חלווה, אגוזים קצוצים

 

אופן הכנת העוגיות 

מערבלים בקערת המיקסר את החמאה יחד עם הסוכר עד שמתקבל מעין קרם חמאה.

טורפים בקערה נפרדת את הביצה יחד עם הווניל ומוסיפים אותה בשתיים-שלוש פעימות לתערובת החמאה . מערבלים  עד שמתקבל קרם חלק.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ואבקת נס קפה, ומוסיפים אותה לקערת המיקסר בה נמצאת תערובת החמאה. מוספים גם את השמן והמים ומערבלם עד לקבלת בצק אחיד ורך.

מחלקים  את הבצק לארבעה חלקים (אפשר גם ליותר חלקים אם נוח לכם עבוד בכל פעם עם רולדה אחת קצרה).

  • מאחר ואני מעדיפה לשמור על בצק רך ולא יבש, אני מעדיפה להימנע בעוגיות בהן הרידוד הוא דק מרידוד על משטח מקומח. במקום זאת אני מרדדת בין שתי יריעות ניילון עבות (גליל מפות שולחן).  ממליצה בחום לנסות גם,

מרדדים כל חלק למלבן בעובי של 2 מ"מ (מאד דק כמעט שקוף) .  מורחים שכבה דקה של ממרח חלווה, כאשר בשול הסוגר את הרולדה, משאירים כס"מ אחד נקי. מפזרים מעל אגוזים קצוצים.

מגלגלים את הרולדה ומשטחים אותה קלות. חותכים פרוסות בעובי של עד .1.5 ס"מ ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום בינוני גבוה של 180 מעלות כ 20 דקות עד שהרולדות מזהיבות קלות.

מצננים את העוגיות  ומפזרים מעל אבקת סוכר.

עוגיות קפה חלווה אגוזים

מאחסנים בקופסה אטומה.

 

 

דילוג לתוכן